Sinterklaas en de minister
Door: Roelof
Blijf op de hoogte en volg Roelof
09 December 2008 | Israel, Jeruzalem
Hallo allemaal,
Jullie zullen wel denken wat een vreemde titel,maar ik zal het uitleggen.
Hier in Israel is weinig te merken van Sinterklaas en de komende Kerst,het is hier na de regen die we ook de afgelopen 2 dagen weer hebben gehad weer groener geworden.
Iedereen zegt hier dat er te weinig valt en dat er de afgelopen 2 jaar aanmerkelijk minder is gevallen dan de jaren daarvoor,ook hier klimaatverandering?
De regen die vaak met bakken uit de lucht valt,is voor ons in de TS niet altijd even prettig,want ik had vanavond de voeten al nat,en het dak van de kerk is nog steeds niet dicht.
Maar het is een zegen voor Israel en het tekort van water is aan de orde van de dag,ook de minister waar ik later nog op kom sprak daar nog over.
Het is hier weer een tijd van afscheid nemen en dat is niet altijd even leuk,in korte tijd vertrekken er 5 mensen waar ik erg goed mee overweg kon.
Maar ook een nieuwe pastor is aangekomen nl. Doetie,en die is ook erg leuk,en dat is ook het boeiende van Nes Ammim het steeds weer nieuwe mensen leren kennen.
Wij proberen ook hier het december gevoel een beetje het december gevoel te krijgen,het valt niet mee in deze groene omgeving,maar we hebben Sinterklaas gevierd.
Wie anders dan Jurgen,onze IJslandse priester,was Sinterklaas,eindelijk bisschop heb ik hem verteld,en daar moest hij op zijn manier weer smakelijk om lachen.Hij deed het fantastisch,eerst ging hij in op de geschiedenis van Sinterklaas met toch ook wel een serieuze ondertoon,en later werden een aantal mensen op een ludieke manier op de hak genomen.
Met de eigengemaakte pepernoten,speculaas en natuurlijk de warme chocolade melk,en een aardig Sinterklaas spel werd het erg gezellig maar niet te laat natuurlijk want s,morgens rammelt de wekker weer vroeg.
Afgelopen maandag ben ik met Briggite naar de opening geweest van een groot zonnecellen projekt op de Golanhoogte.
Hier wordt d.m.v zonnewarmte en zonlicht elektriciteit opgewekt en aan het elektriciteitsnet geleverd.
De onderneming die het ontworpen en gebouwd had vertelde dat ze 12% rendament verwachten op het geinvesteerde kapitaal.
Het was een boeiende vertoning met als gasten een bekende Israëlische minister Ben Eliezer en de Chinese ambassadeur Zhau-Jun.
Ze hielden toespraken en benadrukten dat ze elkaar erg aardig vonden en dat beide landen elkaar erg nodig zijn bij het ontwikkelen van deze alternatieve energie
Misschien ook wel een beetje een politieke vertoning denk ik,op de Golanhoogte[in de ogen van de Arabische wereld nog steeds bezet gebied]het grootste zonnecellen project te laten openen door deze mannen.
De minister merkte in zijn toespraak ook nog op dat ze beter geld konden investeren in deze projecten dan olie kopen van terroristen[!!]
Eind van deze week gaan we nog een paar dagen naar Jerusalem,misschien ontmoeten we daar ook Jurgen nog die nu daar is.
En er is ook daar vast weer van alles te beleven,dus tot de volgende keer,
Hartelijke groeten,
Roelof.
ps 3e poging
Jullie zullen wel denken wat een vreemde titel,maar ik zal het uitleggen.
En er is ook daar vast weer van alles te beleven,dus tot de volgende keer,
Hartelijke groeten,
Roelof.
ps 3e poging
10 December 2008 - 14:11
Katinka:
Ha lieve oom,
volgens mij is er iets niet goed gegaan met je verhaal, het houdt ineens op... En het was juist zo spannend! :)
Nou ik wacht met smart op je vervolg.
Liefs -
18 December 2008 - 01:56
Tante Dina:
Dag Roelof,
Ik zag nu pas je laatste brief. Ik kan je nog even goeie reis naar huis wensen, want je zult al wel aan het pakken zijn!
Wat interessant om er bij te zijn toen dat zonnecellen project geopened werd. Nu maar hopen, dat tussen de regenbuien door de zon zal schijnen. Je maakt wel van alles mee.
Ik vond de foto's van de Hibiscussen (is dat een goed meervoud van Hibiscus ?) erg mooi en om de Sinterklaas foto's moest ik lachen, vooral de bisschop op de Kar en niet te vergeten de Pieten.
Ik wens je een mooie tijd thuis.
Ik zie tzt wel weer wannneer je terug bent in Istael.
07 Oktober 2009 - 07:26
Ilja: