weekend in Nes Ammim. - Reisverslag uit Jeruzalem, Israel van Roelof Huisman - WaarBenJij.nu weekend in Nes Ammim. - Reisverslag uit Jeruzalem, Israel van Roelof Huisman - WaarBenJij.nu

weekend in Nes Ammim.

Door: Roelof

Blijf op de hoogte en volg Roelof

28 Januari 2008 | Israel, Jeruzalem

Hallo beste mensen,
Zoals beloofd verslag van mijn belevenissen verder aan het eind van mijn eerste werkweek.
Het weer was de eerste week heel wisselend,het heeft hier zelfs heel licht gevroren en dat is een unicum,is mij verteld.
Het gevolg was dat honderden avoado,s bomen er erg triest bijstaan.
Zoals gewoonlijk zijn de meningen verdeeld wat de gevolgen hier van zijn,maar ons opperhoofd van de tuinen h zegt dat het zich wel weer hersteld.
Op donderdagavond is de bar geopend,dit is de enige avond in de week,het is het begin van het weekend.
Wij vielen met de neus in de boter want het was spelletjes avond,de animo was niet erg groot.
Maar om half tien ging de bar open en toen werd het toch nog druk.
Het is niet vroeg geworden,maar de volgende morgen konden wij iets uitslapen.
Op vrijdag zijn wij met zn.drieen op tour geweest,eerst naar Zeefat een bekend kunstenaars dorp,veel hebben wij er daar niet aan getroffen,maar het is een mooie stad en genoeg te zien.
Op reis daar naar toe kwamen wij langs Rama,en wij konden er niet op komen waar dat vermeld staat in de bijbel.
Voor de heel bijbelvasten onder jullie dus de vraag, waar staat dat?
Verder zijn wij door Noord Israel gereisd en hebben de grens met Libanon bezocht en een wandeling langs de gedemilitariseerde zone gemaakt en konden de vlaggen van Libanon door de verrekijker zien.
Zaterdagmorgen hebben Kees en ik een stevige wandeling gemaakt via twee nabuurige kibboetsen naar de zee en ook weer terug,een prettige wandeling.
Van de kerkdienst op zaterdagavond de volgende keer verslag en ook van de ontmoeting en het optreden van Kees Postumus[wie kent hem??]
Tot de volgende keer.
Hartelijke groeten.
Roelof Huisman

• 28 Januari 2008 - 16:40

Oom Ad/Tante Dina:

Ramah: Josh. 19-29; Josh. 18:25; Matt. 2:18; ook op verschillende andere plaatsen.

• 28 Januari 2008 - 17:36

Lia:

Hoi Roelof. Je hebt al aardig wat meegemaakt deze afgelopen week.En al mooie foto`s gemaakt.Voorlopig kan ik je verhalen niet meer volgen. Morgen vertrek ik ook. Alleen is het in Saigon volgens Tjerk (hij zit daar inmiddels)30 gr.,dus wel wat warmer dan bij jou nu.Ik wems je nog veel goede dagen. groetjes

• 28 Januari 2008 - 18:06

Margriet:

Hallo Roelof,

Ik heb je gevonden op "waar ben je...."
    Leuk om je te volgen.
    Ik had je nog een mail gestuurd zaterdag voor je wegging, maar vermoedelijk heb je die niet meer gezien.
    Een felicitatiekaart, want önze" club PM
    bastaat toch 60 jaar??
    Alsnog.... VAN HARTE !!
    Heel veel plezier nog in Israël en hoop ja weer te spreken.

Een hartelijke groet vanuit Ommen

Margriet

• 28 Januari 2008 - 18:42

Tineke:

hallo Roelof,
    ook wij volgen je tijdens deze weken...we lijken "big brother" wel.
    Bijbelse quizen ben ik gek op...dus gauw even gegoogled!
    Rama, schrik niet....:
    Jeremia 40:1
    Ezechiël 27:22
    Hosea 5:8
    Matteüs 2:18

Het valt wel een beetje tegen dat je er niet 1 wist....

Fijne tijd daar!!

groeten, tineke (en de rest van de klompen)

oef het is wel een beetje een lange 'krabbel' geworden

• 30 Januari 2008 - 16:39

Martin Vos:

Hoi Roelof,
    Weer een leuke ervaring de verhalen te lezen. Ik krijg sterk het idee dat je het weer reuze naar je zin hebt. Ga vooral zo door!
    Even wat voorzitters nieuws nu: Ik heb wat inf. nagetrokken wat betreft Bruno. Heb reeds contact met hem gelegd en een afspraak gemaakt voor 11-2. Hij komt ff kijken en hij klinkt laaiend enthousiast.
    Verder gaat alles lekker zijn gangetje en zijn we lekker druk met de voorbereiding van het concert.
    Geniet nog even van je tijd daar en als er nieuws is hoor of lees je het!

Groet Martin

• 31 Januari 2008 - 05:26

Ina.:

Goedemorgen Roelof,

Volgens mij heb je het weer geweldig naar de zin, niet om je humeur te bederven maar ik wil je toch even de voetbaluitslagen doorgeven en daat wordt je niet vrolijk van want jullie cluppie staat op gelijke voet met Ajax, PSV-AJAX 2-0 en FEYN-AZ 2-2, maar misschien wist je dit ook al, maar hopen dat FEYN. zondag van AJAX wint anders is het helemaal gedaan met jullie uitstapjes. We houden je op de hoogte.
    Groetjes van Harm en Ina.

• 31 Januari 2008 - 05:28

Ina. :

Heb je er wel aan gadacht dat onze vorstin vandaag jarig is? dus vanavond een borrel op haar verjaardag!!!!

• 31 Januari 2008 - 19:11

Tante Dina:

Oranje Boven

Is de Koningin nu 70 ?
    Heb je Het Wilhelmus gezongen, of doet men dat niet meer? Ik dacht dat er sprake van was om het wat te veranderen.

• 01 Februari 2008 - 16:18

Ina. :

Dag tante Dina,

Het klopt de koningin is 70 geworden.

Groetjes de grote Ina.

• 01 Februari 2008 - 17:41

Tante Dina:

Bedankt Ina. Groetjes terug!