sneeuw op de golanhoogvlakte
Door: Roelof
Blijf op de hoogte en volg Roelof
01 Februari 2008 | Israel, Jeruzalem
Hallo beste mensen,
Afgelopen zaterdagavond was in de kerkdienst op shabbat een bijzondere gast aanwezig.
In deze dienst,die mede door de jongeren was voorbereid,was een bijzondere gast aanwezig nl.Kees Posthumus.
Op de foto,s in de bar is hij te zien in een rood shirt.
Kees Posthumus is redakteur van woord en dienst en maakt artikelen over Israel en ik neem aan ook over Nes Ammim waar hij een paar dagen te gast was.
Tijdens de kerkdienst afgelopen zaterdag vertelde hij zijn verhaal ,,the first kiss ever,,een heel bijzondere akt.
Hij verteld dit verhaal, en anderen, o.a de zondvloed op een heel bijzondere en humoristische manier.
Hij vertelde mij dat hij nog nooit iets in Staphorst had gedaan,misschien een aanrader voor een bijzondere dienst.
Op woensdagavond heeft Simon Schoon een lezing gehouden over het onderwerp judaisme-christendom en omgekeerd.
Het thema was hoe kijken de joden tegen de christenen aan en andersom, een boeiend onderwerp,ik moet bekennen dat ik daar nog nooit zo over nagedacht heb.
Het werk gaat door en we zitten in een strak ritme en dat is wel prettig.
Onze chef Rein heeft nog meer projekten op stapel staan en wij hebben de handen meer dan vol,maar dat is niet erg.
Vandaag hebben wij met zn.vieren een tocht gemaakt.
Wij hadden een gast mee nl.Willem Twijnstra,hij is de vriend van Olga de Roemeense en was overgekomen voor haar verjaardag.
Het was een gezellige tocht met o.a het meer van Tiberias en de Golan hoogvlakte.
Wij vielen bijna van onze stoel van verbazing toen wij op de Golan hoogvlakte aan kwamen,er lag op sommige plaatsen wel 20cm.sneeuw en heel veel Israeli waren daar met hun kinderen in de sneeuw aan het spelen, het was een drukte van belang.
Wij waren echter op zoek naar historische plaatsen i.v.m de laatste oorlogen zoals de oorlog uit 1967.
Er is toen op de Golan veschrikkelijk gevochten en er staan nog veel herdenkingsmonumenten.
Ook was het bijzonder om op een uitkijkplaats te staan waar je
op Syrie uitkijkt,op een afstand van ongeveer 40km.van Damascus.
Een bijzondere week.
Hartelijke groeten.
Roelof Huisman
Op de foto,s in de bar is hij te zien in een rood shirt.
Het werk gaat door en we zitten in een strak ritme en dat is wel prettig.
Vandaag hebben wij met zn.vieren een tocht gemaakt.
Ook was het bijzonder om op een uitkijkplaats te staan waar je
op Syrie uitkijkt,op een afstand van ongeveer 40km.van Damascus.
Een bijzondere week.
Hartelijke groeten.
Roelof Huisman
01 Februari 2008 - 18:46
Paul En Hilda:
Hallo Roelof ik volg je verhalen op de voet heel bijzonder, en sneeuw in Israel is al heel apart.
Groet Paul -
01 Februari 2008 - 20:13
Jaap Heijkamp:
Hallo Roelof ,ik volg je reizen en dagboeken met veel plezier.groetjes Jaap Heijkamp -
01 Februari 2008 - 23:26
Margriet:
Hey Roelof
Vandaag je dagboek weer even gelezen, wel heel byzonder he? zeker de sneeuw daar...
Nog heel veel plezier
groetjes, Margriet Leemhuis -
03 Februari 2008 - 06:51
Harm En Ina.:
Hallo Roelof,
Wat een aparte ervaring sneeuw in Israel, maar wij hebben gisteren zowaar ook even sneeuw gehad was van korte duur maar toch.
Gisteravond was erg gezellig, de fotos krijg je nog wel te zien vooral eentje van Klazien hahaha.
Vanmiddag de grote derby Harm kan hat live volgen dus we houden je op de hoogte.
Groetjes van de meele waar de zon net prachtig opkomt. -
03 Februari 2008 - 13:39
Ina.:
Nou Roelof voorlopig geen voetbaluitstapjes want het leek weer nergens op 3-0 is natuurlijk ook geen uitslag, maar we hopen op betere tijden.
Groetjes van Ina en een brommerige Harm. -
03 Februari 2008 - 19:54
Ankie:
Hallo zwager,
Net lekker gegeten bij Klazien;door jouw afwezigheid werd onze portie wat groter, dus ik zit echt barstensvol!
Ook de groeten van Matthieu. -
04 Februari 2008 - 21:04
Cora Zomer:
Hallo Roelof,
Kees Posthumus is beroepsverhalenverteller en schrijft zeer frisse en pittig humoristische colums voor Woord en Dienst( als eindredakteur). Ik geniet daar altijd heel erg van. Zeg hem dat maar, als hij nog bij jullie is.
En jij hebt daar ook wel weer je draai gevonden?
Shalom en tot een volgende keer! -
05 Februari 2008 - 13:58
Oom Ad En Tante Dina:
Dag Roelof,
Wij gaan morgen weg voor een korte vacantie.Op het ogenblik geen sneeuw en ijs gelukkig.
Als we terug zijn, kijken we wel weer of je iets nieuws te vertellen had.
Groeten en beste wensen uit Kent, Ohio. -
05 Februari 2008 - 15:49
Kees Posthumus:
Hoi Roelof,
bedankt voor je aardige woorden op je site & alle goeds in Nes Ammim en mocht je er nog eens toe komen iets aan je site te veranderen: mijn naam is Kees Posthumus (www.keesposthumus.nl)
Sjaloom en alle goeds,
Kees Posthumus -
06 Februari 2008 - 18:11
Katinka :
Zozo, zelfs al een bericht van Kees Posthumus himself! :)
Hoe is het daar? Ik lig helaas (weer) ziek in bed. :( vervelend maar niks aan te doen!
Hopelijk morgen weer beter voor de muziek!
Liefs nichtje -
07 Februari 2008 - 02:18
Tante Dina:
Beste wensen voor Katinka. Love, tante Dina. Jammer, dst je ons niet kunt zien, we zijn net terug uit de kerk en hebben As op ons voorhoofd! -
07 Februari 2008 - 18:50
Karlo Hoeve:
Hey Roelof.
Zo te lezen en te zien vermaak je je wel daar.
Ik heb zoals beloofd wat foto's gestuurd naar je Hotmail van je project aan de Schipgravenweg. Het begint er nu echt op te lijken.
Werk ze daar, en veel plezier. Tot gauw!
Gr Karlo (ook namens de rest van de familie)
08 Februari 2008 - 10:38
Marleen:
Ik wacht vol spanning op je volgende bericht:) -
08 Februari 2008 - 12:09
Ina:
En ik ook! Wordt weer tijd voor een nieuw bericht!
Dikke knuff!